Sos de coacăze roșii pentru friptură
Este aproape imposibil să îl găsești la vânzare, dar este foarte ușor să-l gătești singur dacă știi exact cum să faci.
Nu mai este un secret că pieptul de rață indiferent cum este preparat, se combină perfect cu diverse sosuri sau dulceață de fructe.
Sosul de vişine este un preparat folosit mai des în zona Banatului, dar nu numai. Este uşor de preparat şi dă o altă savoare reţetelor în care este folosit.
Sos de merișoare pentru friptură
Acest sos se prepară din merișoare proaspete sau congelate și este gata în 20 de minute. Are o culoare frumoasă, așa că nu numai că va da un gust special mesei de prânz, dar va face preparatul să arate sofisticat.
Sos chimichurri (sos de pătrunjel)
Este un sos pentru consum imediat, ideal să îl prepari acasă, din ingrediente proaspete, pe care să le dozezi după propriul gust. Există mai multe variante ale rețetei, în care mai apar și alte arome precum frunze de coriandru, paprika, chimion, cimbru, lămâie, ceapă roșie, frunze de dafin, roșii, ardei grași și ardei iuți, capere.
Acest sos dulce-picant se găsește în bucătăria chinezească. Gustu,l ne-a cucerit și pe noi, astfel că de multe ori găsim în restaurante alături de anumite preparate și acest tip de sos. Este o rețetă simplă care poate fi făcută ușor și acasă.
Pesto de busuioc rețetă pentru iarnă
Sosul pesto este la origini un sos italian, dar atunhci cand va ajunge în altă țară el va fi departe de original deoarece, va fi adaptat rețetelelor și gusturilor naționale.
Rețeta de pesto pentru iarnă spre exemplu, nu conține parmezan tocmai pentru a putea fi conservat mai mult timp, parmezanul urmand a fi adăugat in sos în momentul servirii.
Sos de usturoi cu leuștean verde pentru consum imediat
Sosul de usturoi este unul dintre cele mai populare și cele mai îndrăgite sosuri din lume, fiind apreciat de aproape toate persoanele. Iată cum să faci cel mai bun sos de usturoi acasă, după o rețetă simplă și rapidă.
Cremos si picant atât cât trebuie,sosul de usturoi cu smântână poate fi preparat pentru a acompania perfect o friptură de pui la grătar, pește sau legume, dar merge la fel de bine și cu friptură de porc la cuptor.