Ingrediente
Pentru mixtura de mentă
40 g mentă
50 g zahăr
50 ml suc de lămâie
300 ml apă
miere (optional)
5-6 cuburi de gheață
Pentru sirop
1/2 cană de zahăr
1/2 cană apă
coaja de la o lămâie verde
Pregatim siropul pentru limonada. Punem la fiert jumatate de cana de apa (125 ml) cu jumatate de cana de zahar (130 gr) si coaja de la o lamâie verde, amestecam si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul. Luam de pe foc, scoatem coaja de lamâie si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei.
Intr-un blender punem 5 cuburi de gheață, 50 g frunze de mentă proaspătă, 50 g zahăr și 300 ml apă plată (sau minerală după preferința fiecăruia)
Dăm drumul la blender pentru 1-2 minute sau până când mixtura este omogenă. Când mixtura este omogenă, o strecuram printr-un tifon (sau o putem servi asa), o punem intr-un recipient din care servim limonada, adăugam 50 ml din siropul facut anterior (care este deja racit), câteva feliuțe de lămâie si frunze proaspete de menta.
Limonada poate fi facuta si cu sirop de menta, dar in acest caz culoarea va suferi modificari deoarece menta isi va modifica culoarea (spre kaki)
Sa aveti poftă !
Intr-un blender punem 5 cuburi de gheață, 40 g frunze de mentă proaspătă, 50 g zahăr și 300 ml apă plată (sau minerală după preferința fiecăruia)
Dăm drumul la blender pentru 1-2 minute sau până când mixtura este omogenă.
Putem strecura mixtura sau putem servi așa in funcție de preferința fiecăruia. Eu am optat pentru a strecura mixtura.
Decorăm cu felii de lămâie si frunze de mentă